ΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ = www.MYTIME.gr

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Κοντεύουμε....!!!


Πολύ και σκληρή δουλειά, αλλά επιτέλους
είμαστε στην τελική ευθεία.
Το νέο μας studio ετοιμάζεται.
Μετά απο 1-2 αναβολές,
θεωρώ πλέον πως η 10η Αυγούστου,
θα μας βρεί "με το κλειδί στο χέρι" .

Ευχαριστούμε για τα ανυπόμονα μηνύματά
σας σχετικά με το πότε ακριβώς ανοίγουμε.
Λίγες ακόμε μέρες υπομονή !!!

www.AIRFM.gr

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΚΛΕΕΕΦΤΕΕΣ....ΛΩΠΟΔΥΥΥΤΕΕΕΣ...(ΝΤ.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΑΞΕΧΑΣΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ "ΑΝΘΕΙ" ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ BLOGS ΤΟΥΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ "ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ", ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΦΟΡΟΣ.
Παραθέτω ακέραιο το e-mail του που έλαβα σήμερα :

Ήθελα να γράψω για τη Σίφνο (θα το κάνω αργότερα), αλλά γυρνώντας έμαθα ότι η "Καθημερινή" του Σαββάτου (18/7) παρουσίασε θέμα για τις παιδικές χαρές, βασισμένο σε δημοσιεύματα αυτού του blog που διαβάζετε. Με θλίψη διαπίστωσα πως ενώ το άρθρο στο σύνολό του βασίζεται εδώ και χρησιμοποιεί τα στοιχεία που δημοσιεύουμε, δεν κάνει αναφορά στην πηγή... Απλώς -γενικώς και αορίστως- αναφέρεται σε κάποιο μπλογκ για γονείς. Έχουμε όμως όνομα! Και καθώς δεν είναι καμιά σελίδα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, νομίζω πως η δεοντολογία θα επέβαλε την αναφορά στο "Ημερολόγιο ενός πατέρα"
Από την άλλη βεβαίως χάρημα που το θέμα πλέον απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης και οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς...
Να λοιπόν το άρθρο (με το όνομα της δημοσιογράφου και αναφορά στην πηγή!!!)

Παιδικές Χαρές στην Αττική, γεμάτες παγίδες
Εικόνα εγκατάλειψης, ενώ τα ατυχήματα είναι συχνά σύμφωνα με το Κέντρο Ερευνας και Πρόληψης Παιδικού Ατυχήματος

Της Ελενας Kαρανατση

Σε «παιδικούς κινδύνους - παιδικές λύπες» θα έπρεπε ίσως να μετονομαστούν οι ελληνικές παιδικές χαρές, αν κρίνει κανείς από την εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζουν, αλλά και από τα περιστατικά ατυχημάτων που σημειώνονται με μεγάλη συχνότητα. Κατά τη διάρκεια ενός έτους καταγράφηκαν 777 περιστατικά τραυματισμών παιδιών ηλικίας έως και 14 ετών σε παιδικές χαρές της Αττικής, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ερευνας και Πρόληψης Παιδικού Ατυχήματος.

Πριν από μερικές ημέρες, σε παιδική χαρά του Μενιδίου, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, επτάχρονος έπεσε από τσουλήθρα ύψους τριών μέτρων και χτύπησε με το κεφάλι στο κράσπεδο. Ο μικρός τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά ευτυχώς είναι πλέον εκτός κινδύνου. «Ημουν μπροστά όταν έπεσε το παιδάκι. Το ότι ζει είναι θαύμα. Βρισκόταν για αρκετές μέρες στην Εντατική και έπειτα νοσηλεύτηκε στη Νευρολογική κλινική. Δυστυχώς, η παιδική χαρά είναι στην ίδια κατάσταση από τότε, απλώς έχει τοποθετηθεί σκουριασμένο πλέγμα γύρω από την τσουλήθρα, οπότε στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη», αναφέρει στην «Κ» η κ. Αννα Κούση, μάρτυρας στο γεγονός.

Χάσκει χαντάκι

Παιδικές χαρές παντελώς εγκαταλελειμμένες από οποιαδήποτε φροντίδα που κρύβουν παγίδες υπάρχουν σε όλη την Αθήνα. Στο Χαλάνδρι, σ’ ένα νεοκατασκευασμένο παρκάκι (Διονύσου και Eυριπίδου) -σύμφωνα με καταγγελίες γονέων- ακριβώς στη μέση χάσκει ένα τεράστιο χαντάκι βάθους δύο μέτρων ακάλυπτο και «προστατευμένο» με κάτι πλαστικά, τα οποία στερεώνονται σε σιδερόβεργες. Δύο παιδάκια έπεσαν μέσα και μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο.

Για συγκεκριμένο χώρο στον Παράδεισο Αγίας Παρασκευής παρενέβη και ο Συνήγορος του Παιδιού, ύστερα από σχετικές καταγγελίες και δημοσιεύσεις. Σε δημοσκόπηση που έχει πραγματοποιηθεί σε σχετικό μπλογκ ανάμεσα στους γονείς που βρήκαν έτσι έναν τρόπο να γνωριστούν και να συνασπισθούν με κεντρικό ερώτημα «είστε ικανοποιημένοι από την παιδική χαρά της γειτονιάς σας», το 81% των γονέων δήλωσε «καθόλου», το 12% «λίγο ικανοποιημένο» και μόλις 4% πολύ ικανοποιημένο.

Τα κυριότερα προβλήματα που συντελούν στην επικινδυνότητα των παιδικών χαρών είναι η ελλιπής συντήρηση των παιχνιδιών, η ανύπαρκτη φύλαξη, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι χώροι να πέφτουν συνέχεια θύματα βανδαλισμών, η έλλειψη καθαριότητας, η ύπαρξη σιντριβανιών χωρίς συντήρηση και χωρίς προστατευτικό κιγκλίδωμα. Εικόνες σπασμένων ξύλων, μαρμάρων και καρφιών που εξέχουν, πινάκων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που χάσκουν προσβάσιμοι στα παιδιά είναι συνήθεις σε αρκετές παιδικές χαρές. Ακόμα και εκείνες που είναι φανερά επικίνδυνες για τους μικρούς επισκέπτες δεν έχουν κανέναν σκιερό χώρο, αντίθετα περισσεύουν η σκόνη και το επικίνδυνο χαλίκι.

Σε μία από τις ιστοσελίδες που απευθύνονται σε γονείς κυκλοφόρησαν πρόσφατα φωτογραφίες από διάφορες παιδικές χαρές στην Ολλανδία. «Χθες το βράδυ πήγαμε στις κούνιες στην οδό Αργολίδος στους Αμπελοκήπους και αναρωτιόμουν γιατί εδώ τέτοια χάλια. Οι δήμοι δεν ασχολούνται καθόλου», αναφέρει μια μητέρα.

Υπάρχουν, βέβαια, και φωτεινές εξαιρέσεις, όπως ορισμένες παιδικές χαρές στην περιοχή του Π. Ψυχικού και των Βριλησσίων, όπου τηρούνται τουλάχιστον κάποιοι κανόνες ασφαλείας.

Υποχρεωτικά

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με υπουργική απόφαση που αφορά τη λειτουργία των παιδικών χαρών πρέπει έως τις 31/12/2012 όλες οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές να προσαρμοστούν σε σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας όσον αφορά τον εξοπλισμό, τα όργανα και τις κατασκευές που διαθέτουν. Θα πρέπει, επίσης, υποχρεωτικά οι παιδικές χαρές να καθαρίζονται, να διαθέτουν σύστημα ανακύκλωσης, επαρκή φωτισμό και πόσιμο νερό. Επιπλέον, καθιερώνεται υποχρεωτικός ορισμός υπευθύνου από τη δημοτική αρχή για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση της παιδικής χαράς. Προβλέπεται ακόμα να ληφθεί ειδική μέριμνα για παιδιά με αναπηρίες, ενώ θα συσταθούν τριμελείς Επιτροπές Ελέγχου Παιδικών Χαρών σε κάθε νομό, οι οποίες θα χορηγούν και θα ανανεώνουν το πιστοποιητικό καταλληλότητας. Εως τότε...

(Η Καθημερινή, 18/07/09)

LIVE Ships Navigator