ΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ = www.MYTIME.gr

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Είναι τελικά οι ΑΝΔΡΕΣ το αδύναμο φύλο ?


Τα χιλιάδες χημικά που απελευθερώνονται στο περιβάλλον παρεμβαίνουν στο ενδοκρινικό σύστημα των ζώων και του ανθρώπου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται δομικές αλλαγές στα σώματα και των δύο. Λεπτομερείς έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι χημικές ενώσεις προκαλούν σε πολλά είδη την μεταλλαγή των αρσενικών σε θηλυκά.

Σε ποτάμια της Αγγλίας, βρέθηκε ότι το 50% των αρσενικών ψαριών παρήγαγαν αυγά. Άλλες ανωμαλίες που αναφέρονται περιλαμβάνουν ερμαφρόδιτες πολικές αρκούδες και μη φυσιολογική ανάπτυξη στα κέρατα σε ελάφια.

Όλα τα σπονδυλωτά έχουν παρόμοιους υποδοχείς για τις σεξουαλικές ορμόνες, οπότε η θηλυκοποίηση άλλων ζώων υποδεικνύει ότι ισχύει ένα παρόμοιο μοντέλο και στον άνθρωπο.

Πρόσφατη μελέτη αναφέρει ότι η εξέλιξη διαστρεβλώνεται από την μόλυνση του περιβάλλοντος η οποία προκαλεί βλάβη στα γεννητικά όργανα και στην ικανότητα της δημιουργίας απογόνων μέσα από το αρσενικό φύλο.

Κορυφαίοι επιστήμονες στον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανθρωπότητα. Το μέγεθος της θηλυκοποίησης των αρσενικών φαίνεται και σε μια Αμερικανική μελέτη όπου δείχνει ότι αγόρια που γεννήθηκαν από μητέρες που είχαν εκτενή έκθεση σε διοξίνες (βιομηχανικά κατάλοιπα που μολύνουν τη τροφική αλυσίδα) στην διάρκεια της εγκυμοσύνης γεννήθηκαν με μικρότερα ανδρικά μόρια και θηλυκοποιημένα γεννητικά όργανα.

Επίσης μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Έρασμος του Ρότερνταμ έδειξε ότι τα αγόρια των οποίων οι μητέρες είχαν εκτεθεί σε χημικά, μεγαλώνοντας ζητούσαν να παίξουν περισσότερο με κούκλες και σερβίτσια τσαγιού παρά με παραδοσιακά αγορίστικα παιχνίδια.

Τα άγρια ζώα και οι άνθρωποι έχουν εκτεθεί σε πάνω από 100.000 νέα χημικά τα τελευταία χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή ένωση έχει παραδεχτεί ότι για το 99% από αυτά δεν υπάρχει κατάλληλο νομικό πλαίσιο. Ενώ για 85% από αυτά δεν υπάρχουν ούτε καν στοιχεία για το κατά πόσο είναι ασφαλή ή όχι.

Η μέτρηση του ανδρικού σπέρματος επιδεινώνεται ραγδαία. Μελέτες, σε πάνω από 20 χώρες, έδειξαν ότι τα ανδρικά σπερματοζωάρια έχουν μειωθεί από 150 εκατομμύρια ανά ml σε 60 εκατομμύρια, μέσα σε 50 χρόνια.

Βασικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την μείωση του τοξικού χημικού φορτίου στο σώμα μας και τη διατήρηση της φυσιολογικής ορμονικής λειτουργίας:


  • Η αποφυγή της έκθεσης μέσα από την διατροφή μας:όπως το να αφήνουμε τα λαχανικά και τις σαλάτες να μουλιάσουν για 30’ λεπτά σε νερό με μερικές κουταλιές ξύδι (για την μείωση των φυτοφαρμάκων)

  • η χρήση όσο δυνατόν περισσότερο βιολογικών προϊόντων και ιδιαίτερα λαχανικών

  • η ενίσχυση των μηχανισμών αποτοξίνωσης με φρέσκιες τροφές που να έχουν υποστεί την λιγότερη δυνατή επεξεργασία και να είναι πλούσιες σε βιταμίνες B και αντιοξειδωτικά

  • η πόση άφθονου νερού με τη χρήση κάποιου αποτελεσματικού φίλτρου

  • η διενέργεια ενός προγράμματος κυτταρικής αποτοξίνωσης για την αποβολή των τοξινών που έχουν ήδη συσσωρευτεί στο σώμα.

    Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
    Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico IIΜέλος της International Academy of Detoxification Specialists

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LIVE Ships Navigator